فروغ فاریابی- کارشناس حملونقل جادهای|
در اکثر مواقع در عناوین خبری با موضوعاتی همچون این موارد که مردم برای سفرهای برونشهری با خودروی شخصی سفر میکنند، تردد سواری در جادهها بسیار زیاد و جادهها تبدیل به خیابانهای شهری شدهاند، مواجه هستیم.
از سوی دیگر تیراژ خودروهای داخلی در بین خودروهای مصرفی مردم بالاست و از همه بیشتر پراید و در سوی دیگر قضیه در تصادفها، سواریها بیشترین درصد را دارند و از همه بیشتر پراید!
بر این اساس پلیس دستور توقف تولید پراید را میدهد و این در حالی است که پراید خودرویی ارزان و برای اکثریت مردم دستیافتنی است.
درعینحال متقاضی سفر با حملونقل عمومی سالبهسال کمتر شده و شرکتهای مسافربری ضرر میکنند و برای جبران ضرر اتوبوسها را میفروشند و شیرازه شرکتها به هم میریزد.
دراینبین شرکتها یا مالکان اتوبوس به کارهای خلاف مثل قاچاق کالا یا حمل کالا بیشازحد متعارف یک وسیله مسافربر رو میآورند و برای نوسازی و ارتقای کیفیت خدمات هم بیانگیزه میشوند.
همچنین کسی برای توسعه خدمات و رقابت در این جهت ترغیب نمیشود و ترمینالها هم به روز نمیشوند و متعاقب آن مسافران خدمات خوبی دریافت نمیکنند و به دنبال راههای بیدردسرتر برای سفر هستند و به فکر خرید خودروی شخصی مثلا پراید میافتند.
از طرفی سوخت هم که ارزان است و هزینه یک باک بنزین کمتر از هزینه بلیت چهار نفر سرنشین میشود پس مشتری خودروهای داخلی زیاد میشود و از همه بیشتر پراید!
در این اثنا کارخانه تولیدکننده خودرو میبیند تقاضا برای خرید خودرو زیاد است همچنان تولید میکند و انگیزهای برای ارتقای کیفیت ندارد چون برای همین محصول تا مدتها پیشفروش کرده است و بازاریابی و جلب نظر مشتری لازم نیست و...بازهم تردد سواری در جادهها بسیار زیاد شده و جادهها تبدیل به خیابانهای شهری شدهاند.
فهرست بالا میتواند طولانیتر بشود و یا تقدم و تأخر جملاتش تغییر کند.
این دور این باطل از کجا شروع شده و تا کی ادامه خواهد یافت؟
درهرحال تا زمانیکه هزینه سفرهای شخصی کمتر از سفر با حملونقل عمومی است هم تصادفات زیادی خواهیم داشت و هم حملونقل عمومی معیوب و بیکیفیت. یک نفر باید این دور تسلسل مرگآور را قطع کند.