شماره: 272
|
۱۳۹۹ دوشنبه ۲۸ مهر
الو حملونقل
سعید: در سیستانوبلوچستان هیچ اتفاق تازهای درباره کرایه بر اساس تن-کیلومتر محقق نشده است. شاید دلیلش انجمن رانندگان ضعیف و نبود همکاران منتقد و پیگیر باشد. ولی در عجبم که در این استان شرکتها هم کمیسیون خود را بیش از معمول میگیرند و هیچکس پیگیر نیست.
ناشناس: چرا باید ماشینی که در پارکینگ ۲۵ هزارتومانی نیست و پارکینگ هم هیچ هزینهای برای آن ماشین نمیکند و مسئولیتی هم در قبالش ندارد، فقط به خاطر نوبت داشتن ۲۵ هزار تومان بدهد. مگر قانون کشور فرق میکند؟ در تمام مرزها مانند تمرچین، پرویزخان و حتی بندر که ۱۰ سال است اینترنتی نوبت میدهد، پول پارکینگ فقط در صورت حضور ماشین باید پرداخت شود. این در حالی است که در شهر خودش هم باید حق پارکینگ بدهد. مگر میشود پارکینگی که ۶۰۰ دستگاه ظرفیت دارد از ۲ هزار کامیون حق پارکینگ بگیرد. دوستانی که دستاندرکار هستند ما زورمان به خارجیها نمیرسد، چرا در کشور خودمان که حق با ماست همت نداریم از حق خودمان دفاع کنیم. همکاران هم اگر کسی دم در خروج از پارکینگ اعتراضی کند نهتنها حمایتش نمیکنند، بلکه مسخره هم میکنند.
ارسلان: سلام، یک باطری ۷ ماه پیش با مارک اوربیتال خریداری کردم به مبلغ ۷۵۰ هزار تومان! شش ماه گارانتی داشته البته با شرایط و ضوابط خاص خودشان! هفته گذشته موعد گارانتی که تمام شد باطری منفجر شد! همان باطری را خریداری کردم به مبلغ دو میلیون و دویست و پنجاههزار تومان، استارت تعمیر کردم ۴۸۰۰ میلیون، ۲۰ سانتیمتر کابل و یک بست باطری و دستمزد باطریساز: ۴۵۰ هزار تومان. البته با دلار ۲۸ هزارتومانی. حالا یک سؤال از مسئولان دلسوز صنفی دارم؛ آیا ضریب تطبیق که حق صنف را ضایع کرد، به بهانه اینکه گرانی در کشور براثر افزایش کرایه حمل بیداد خواهد کرد! کمکی به جلوگیری از گرانی لجامگسیخته اجناس کرد؟ آیا رفتهرفته باعث نابودی صنف حملونقل چه باربری چه رانندگان و چه کامیونداران نمیشود؟
ناشناس: خداوکیلی با این کرایهها باید به حال راننده گریه کرد. با این وضعیت گرانی، مسافت بالای ۱۰۰۰ کیلومتر کمتر از هر تن ۵۰۰ تومان صرف نمیکند، به خدا صرف نمیکند ۳۰ روزه برج راننده خانهاش را نمیبیند. کسی هست در اینجا توانسته باشد در یک برج با ۴ میلیارد سرمایه یعنی ماشینش ۱۰ میلیون پسانداز کند؟ این ظلم است.
ناشناس: خواهش میکنم در مورد سختیکار و شغل زیانآور هم رایزنی کنید. با این شغل طاقتفرسا و حقوق کم.
مهرداد: راننده تهران-شمال هستم. یک جاده کوهستانی و سخت. من شهریور،۲۱ سرویس داشتم برای تهران ولی ۲۶۰ هزار برام برای سوخت واریز شد و این خیلی کم است. آیا راهی برای رسیدگی هست؟
جبار: مدتی پیش آقای بمانا مصاحبهای در صداوسیما داشتند که فرمودند در طرح کلید به کلید ما هیچ مشکلی نداریم. آقای بمانا شما با این رقم و اعداد که فرمودید در طرح ناوگان فرسوده مشکلی ندارید، به قول خود شما ۱۳۵ هزار ناوگان فرسوده داریم و ۶۵ تا کامیون و ۱۰۰ تا اتوبوس آماده تحویل. آیا با این آمار که شما فرمودید هیچ مشکلی در روند کار ندارید؟ آیا فقط این نیست که خودتان را گول میزنید. آیا اصلا با عقل جور درمیآید این طرح؟ شما ۶۵ تا کامیون را تحویل چه کسانی میخواهید بدهید؟ چرا ناوگان فرسوده که دو سال پیش اسقاط شده دوباره به چرخه حملونقل برمیگردد؟ شما مسئولان حملونقل دقیقا کجای کار قرار دارید که یا خبر ندارید و یا خبردارید خودتان را به کوچه علی چپ زدهاید.
ناشناس: سلام دوستان. در استان کردستان ماشینهای کمتر از مدل ۹۲ که مال استانهای دیگر باشد را تعویض پلاک نمیکنند. آیا این کار قانونی است؟ کسی که پول ندارد ماشین مدلبالا بگیرد باید چکار کند؟ این موضوع را از کجا پیگیری کنیم؟
حسین: رفتم لاستیک بگیرم فهمیدم قانون عوض شده. چون یک ماه پیش از طرف سازمان گفتند ماهی یک جفت میدهند. حالا میگویند سالی دو جفت کلا. من که توان خرید لاستیک دهتومانی ندارم، هر کی دارد برود کار کند. فعلا یواشیواش همین دور و بر کار میکنیم تا بعد اگر تکلیف معلوم شد برویم کار.
ناشناس: با سلام و خسته نباشید خدمت مسئولان بزرگوار.
خواهش میکنم که فکری به حال ما که ۸۰۰ تومن بیمه میدهیم بکنید. خیلی سخت است. من یک ماه باید کار کنم فقط بیمه و اجاره خانه بپردازم. در تأمین هزینه خانه و دو بچه ماندهام. خواهش میکنم رسیدگی کنید.